Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Put in n1mm logger

Put in n1mm logger 25 Nov 2017 13:27 #1

  • G1ppa
  • G1ppa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 14
Good day to everyone. I have just purchased the sdr2pro so now I wish to use n1mm with it. Ive installed com port and vac.in n1 logger config I have set sdr radio on com 1 and the display is on the logger entry box so that bit is fine. However iam really struggling to get the PTt to work Ive tried giving the ptt another com port .iam going around in circles. Could anybody please put a couple of screen shots of logger setting and cat control settings in expert sdr. I would be most grateful
Many thanks steve
The administrator has disabled public write access.

Put in n1mm logger 26 Nov 2017 09:43 #2

  • G3XLG
  • G3XLG's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 156
  • Thank you received: 30
Hi Steve.
Look in the MB1 Addendum for details of using N1MM with the Expert software. See here:
www.dropbox.com/s/lhvwwuyuxpoq7gs/2017%20Expert%20Electronics%20Addendum.pdf?dl=0
After all the MB1 can be considered to be an SDR Pro 2 plus an amplifier & a Windows 10 computer. The software is very similar to that of your rig.
73
Ray G3XLG
The administrator has disabled public write access.

Put in n1mm logger 26 Nov 2017 10:01 #3

  • G1ppa
  • G1ppa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 14
Many thanks ray only had the radio a few days seems very good now going through a steep learning curve, with the software one thing iam struggling with is getting rx 1 to cover 2mhz of bandwidth I.E. all 2mtre Ive changed the sample rate I get close but one end of the spectrum always seems to be out once again thanks for the link

73 steve
The administrator has disabled public write access.

Put in n1mm logger 28 Nov 2017 02:19 #4

  • G1ppa
  • G1ppa's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 14
hi guys the link ray posted for above is fantastic ive followed the instructions got n1mm logger with cat control and rx rtty ok however iam having problems with tx the radio keys ok audio is being sent but its coming back through my speakers ( mon off ) . ive pulled my hair out for hours . i can only assume ive got something wrong in windows sound card settings .iam using a laptop with windows 10. until trying to get this sdr set up.ive never changed the default settings it came with. my settings in sdr software in soundcard driver = MME output speaker/headphone ( realtek high definition ) in line output driver MME output microsoft sound mapper - output both sample rates set at 4800.
in windows sound playback speaker/ headphone .( realteck ) is set as default in sound recording stereo mix high definition reateck is defualt
one last thing mmvari sound card is set as line 1 at the top box and line 2 at the bottom.
ive gone as far as my knowledge will allow me but i really need some help and would be gratefull for any advice
many thanks steve
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.099 seconds