Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
*****PLEASE, CHECK ALL PREVIOUS TOPICS, BEFORE CREATING A NEW ONE! DUPLICATED TOPICS WILL BE DELETED!*****

TOPIC: MB1 No uutput power on HF , VHF ok

MB1 No uutput power on HF , VHF ok 26 Feb 2021 08:01 #1

  • e72x
  • e72x's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 174
  • Thank you received: 15
Hi all,

MB1 has no output power on HF band on 2m aprox 50w.
Looking in MB1 utility on PA TAB can measure voltage 11v and with max drive slider set current consumption is aprox. 1.55A.
The first thing that comes to my mind are the outputs or the driver transistors but I check them with an ohm meter they look ok, GATE and Drain no short circuit.
Has anyone had similar experiences?

P.S. I'm in contact with Romano but I'd like to hear your opinion...
Last Edit: 26 Feb 2021 08:07 by e72x.
The administrator has disabled public write access.

MB1 No uutput power on HF , VHF ok 26 Feb 2021 08:11 #2

  • g0cgl
  • g0cgl's Avatar
  • OFFLINE
  • Erik EI4KF / G0CGL
  • Posts: 1192
  • Thank you received: 474
I do not know and surely Roman will help you. But I get this issue occasionally. If I disconnect the MB1 from the power (use the rear switch or pull the plug) and wait 5 minutes, then on reconnection anf after booting up it is working again. This may not be of help for you but worth trying if you haven't already done so.

Erik.
The administrator has disabled public write access.

MB1 No uutput power on HF , VHF ok 10 Apr 2021 18:48 #3

  • e72x
  • e72x's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 174
  • Thank you received: 15
Hi,
Problem solved ..
I replaced a pair of output transistors and everything is ok

thanks,
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.092 seconds