Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
*****PLEASE, CHECK ALL PREVIOUS TOPICS, BEFORE CREATING A NEW ONE! DUPLICATED TOPICS WILL BE DELETED!*****

TOPIC: Eme 2m

Eme 2m 15 Dec 2019 11:10 #1

Hello friend
I used the MB1 for the VHF EME but I did not receive one !!!
and I put the antenna in another device 2m i receive the stations v-good
when placing the antenna to the MB1 agin I do not receive anyone ... Are there setup in MB1 I do ?

Regarding
9k2ym yaser
The administrator has disabled public write access.

Eme 2m 16 Dec 2019 12:15 #2

  • Rome
  • Rome's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Quod Licet Jovi Non Licet Bovi
  • Posts: 645
  • Thank you received: 260
Hi, Yaser.
What antenna connector did you use? Did you select this antenna connector in the ExpertSDR2?
Роман, Roman
Expert Electronics
The administrator has disabled public write access.

Eme 2m 18 Dec 2019 00:30 #3

Hello rome
I did not understand the question
... but I think this is the answer. I put the antenna in VHF connector in the ExpertSDR2 yes
and same antenna removed it and put it in the ts:2000

Regarding
9k2ym yaser
The administrator has disabled public write access.

Eme 2m 18 Dec 2019 06:29 #4

  • Rome
  • Rome's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Quod Licet Jovi Non Licet Bovi
  • Posts: 645
  • Thank you received: 260
HI, Yaser.
Thanks, you almost answered my question.
One last thing did you select this antenna input in the ExpertSDR2 (in the antenna switch)?
Роман, Roman
Expert Electronics
The administrator has disabled public write access.

Eme 2m 19 Dec 2019 03:05 #5

Good day rome

I select this antenna input in the ExpertSDR2
The HF is work V-good
Regarding
The administrator has disabled public write access.

Eme 2m 19 Dec 2019 06:05 #6

  • S58WW
  • S58WW's Avatar
  • OFFLINE
  • Credo, quia absurdum est
  • Posts: 89
  • Thank you received: 24
VHFLNA.png
73 Pibo S58WW
SUNSDR2pro S/N EED05521500187
PC:
AMD RYZEN 7 2700 (8 cores ; 16 threads) 32 GB RAM
on Gigabyte Aorus Elite B450 with 250 GB INTEL NVMe M.2
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Rome

Eme 2m 20 Dec 2019 19:21 #7

Hello pibo
Yes I check the LNA but still the icom ic:746pro RX the signals and the MP1 not RX signals
Regarding
The administrator has disabled public write access.

Eme 2m 22 Dec 2019 19:03 #8

  • S58WW
  • S58WW's Avatar
  • OFFLINE
  • Credo, quia absurdum est
  • Posts: 89
  • Thank you received: 24
Dear Yaser!

I am out of ideas...
There is possibility that there is something specific in MB1.
I have SUNSDR2PRO.
I suggest that you chek all settings (antenna switch.. RX antenna set) and consult Roman.
Sending options.ini file to him could be good idea. Options.Ini file is in:
c:\Users\XXXX\AppData\Local\Expert Electronics\ExpertSDR2\options.ini
XXXX stands for your user name in Windows if you are using them...

73 Pibo S58WW
73 Pibo S58WW
SUNSDR2pro S/N EED05521500187
PC:
AMD RYZEN 7 2700 (8 cores ; 16 threads) 32 GB RAM
on Gigabyte Aorus Elite B450 with 250 GB INTEL NVMe M.2
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.183 seconds