Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
*****PLEASE, CHECK ALL PREVIOUS TOPICS, BEFORE CREATING A NEW ONE! DUPLICATED TOPICS WILL BE DELETED!*****

TOPIC: Update #6 - NO TRANSMIT

Update #6 - NO TRANSMIT 23 Jul 2020 00:52 #1

  • K0PJ
  • K0PJ's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 5
Greetings: Upgraded to #6 and found out I had no transmit/power out. Tried a few settings changes with no luck. Reverted to #5 and Transmit worked fine. Anybody else have this issue? I double checked antenna settings, tried CW and SSB, etc.

Thanks,
Greg
:hi:
The administrator has disabled public write access.

Update #6 - NO TRANSMIT 23 Jul 2020 07:23 #2

  • g0cgl
  • g0cgl's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Erik EI4KF / G0CGL
  • Posts: 883
  • Thank you received: 349
Someone else has reported it to me in an email I have just read - presume they will have done so direct to EE as well. I have not had time to try identifying the cause. No problem here though.

Did you update the Firmware would be one question. Else, report it to Roman direct with your transceiver serial number (in case this is peculiar to a certain production).
Last Edit: 23 Jul 2020 07:25 by g0cgl.
The administrator has disabled public write access.

Update #6 - NO TRANSMIT 24 Jul 2020 01:08 #3

  • K0PJ
  • K0PJ's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 5
Erik,

Thanks for the reply. FWIW, my number is S/N EED10321600077. Hopefully the bug will be fixed soon as it seems like there are a lot of neat upgrades in version 6.
Yes, I updated the firmware. When I reverted to version 5, the program also wanted me to update firmware. Odd.

73,
Greg
K0PJ/9
The administrator has disabled public write access.

Update #6 - NO TRANSMIT 24 Jul 2020 04:54 #4

  • sm4ive
  • sm4ive's Avatar
  • OFFLINE
  • CW is King VHF-SHF EME
  • Posts: 41
  • Thank you received: 5
Did you manualy removed MB1 utility? and the installed the new MB1 utility?
The administrator has disabled public write access.

Update #6 - NO TRANSMIT 24 Jul 2020 20:46 #5

  • K0PJ
  • K0PJ's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 5
Greetings - yes. Double checked today. Still no luck. Thank you for the tip!
The administrator has disabled public write access.

Update #6 - NO TRANSMIT 25 Jul 2020 06:50 #6

  • g0cgl
  • g0cgl's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Erik EI4KF / G0CGL
  • Posts: 883
  • Thank you received: 349
MB1 Utility has nothing to do with transmit.

A more useful test would be to launch Update 6 with default settings. To preserve existing settings, with ESDR2 closed, go to C:\Users\computer-name\AppData\Local\Expert Electronics and zip up the ExpertSDR2 folder. It can then be recovered from the zip later if needed. Delete ExpertSDR2 folder. Now launch ESDR2. It will come up with default settings. Make a few necessary configurations and test transmit. What happens now?
The administrator has disabled public write access.

Update #6 - NO TRANSMIT 25 Jul 2020 16:08 #7

  • K0PJ
  • K0PJ's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 5
Erik,

Thanks. I tried the default concept with no luck with Upgrade 6, though Upgrade 5 continues to work. I am having trouble reverting back to my setting, though I can fix it. Is there a way to start again at ground zero? Or am I there already?

FWIW, the default settings are quite different from what I evolved to - :wall:

Cheers,
Greg
The administrator has disabled public write access.

Update #6 - NO TRANSMIT 25 Jul 2020 16:16 #8

  • g0cgl
  • g0cgl's Avatar
  • NOW ONLINE
  • Erik EI4KF / G0CGL
  • Posts: 883
  • Thank you received: 349
Hello Greg, ok I am sorry that the problem continues. It is an X-File for sure. There should be another Update next week, early like on Monday perhaps, so try that one. Any continued failure then and I think you should liaise directly with Roman. AFAIK next week's Update is the last before all resources become directed to ESDR3.

Yes you are at ground zero. Your original settings should be in the zipped ExpertSDR folder. But if you want to reconfigure ESDR2, you are already at the starting point.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: K0PJ

Update #6 - NO TRANSMIT 26 Jul 2020 07:52 #9

  • F4FAA
  • F4FAA's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 10
Hi all
same problem with the last version 6 ptt ok but no power delivered update version 5 ok it works sun sdr dx

best regards
73
laurent
Last Edit: 26 Jul 2020 07:52 by F4FAA.
The administrator has disabled public write access.

Update #6 - NO TRANSMIT 29 Jul 2020 23:04 #10

  • K0PJ
  • K0PJ's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 5
Any news on an Update to fix a few bugs? Greg
The administrator has disabled public write access.

Update #6 - NO TRANSMIT 30 Jul 2020 14:20 #11

  • G4CCX
  • G4CCX's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 1
  • Thank you received: 1
I have also found the same with my MB1 (third batch), after trying the update 6 software.

In tune mode, nasty noise instead of tuning tone, and no RF output.
No RF output in any mode.
I have reverted to update 5 and all is working fine again.

73 de Chris G4CCX
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: K0PJ
Time to create page: 0.140 seconds